Rock en metal lessen in Den haag
Den Haag

Gitaarles Schipluiden

Schipluiden, gemeente Midden-Delfland is centraal gelegen tussen Den Hoorn, Maasland, Maassluis, De lier, Het woudt, Honselersdijk, en de wijken Tanthof-West en Buitenhof in Delft. De lessen vinden plaats in het Scoutinggebouw Scouthout, Weslander 1A, Schipluiden.

Lessen starten het gehele jaar door. De lessen vinden plaats in groepjes van 4 tot 10 personen op donderdag. De lessen starten als er genoeg aanmeldingen zijn en een groep compleet is. Aanmelden kan op ieder moment.

Iedereen, jong en oud vanaf 9 jaar is welkom. Kinderen van 7 tot 8 jaar kunnen soms in overleg ook meedoen.

Samenstelling van de groepen

Groepen worden in principe door mijzelf samengesteld aan de hand van leeftijd, ervaring en interesse. De grootte van een groep wordt bepaald door het aantal aanmeldingen en de lesduur wordt hier op aangepast. Maar mensen mogen ook zelf groepen vormen. Dit kan al vanaf vier personen. Denk aan een groep vrienden, vriendinnen, collega's enzovoort.

Lesduur van de groepen

- 4 t/m 5 personen 40 minuten.
- 6 t/m 7 personen 50 minuten.
- 8 t/m 10 personen 60 minuten.

Is jouw groep kleiner dan 4 personen? Bel of mail dan even voor overleg!

Er zijn 3 verschillende lesvormen

Cursus 1 (niveau beginner) Voorbereiding klassiek gitaarspelen en leren noten lezen. We werken uit een boekje dat veel structuur biedt voor (kleine) kinderen, maar ook voor volwassenen werkt dit soms erg goed. Men leert op een leuke en simpele manier noten lezen en de basistechniek van het klassieke gitaarspel. In het boekje leert met melodieën spelen met de zogenaamde Apoyando aanslagtechniek.

Cursus 2 (niveau beginner) Tijdens deze oriëntatie-cursus slaggitaar maken we een begin met het begeleiden van simpele liedjes. In de volksmond ook wel kampvuur of singer-songwriter liedjes genoemd. Men leert de basiskennis die nodig is om het gitaarspelen onder de knie te krijgen. Denk aan het aanleren van een goede speeltechniek, het leren spelen van akkoorden en ritmische oefeningen, het leren lezen van tabulatuur en het omgaan met een plectrum. Ook allerlei termen die vaak worden gebruikt door gitaristen komen aan bod.

Cursus 3 (niveau gevorderd) De inhoud van de lessen varieert en is sterk afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Niveau en interesse van de leerlingen moeten wel enigszins gelijk zijn. Er is ruimte voor eigen inbreng. Zoals bijvoorbeeld een liedje dat men wil leren spelen. Er word ook gekeken naar het creatieve proces en andere zaken die belangrijk zijn om verder te komen al gitarist.

De kosten van cursus en de lesvoorwaarden

De kosten zijn 165,- euro per persoon voor 12 lessen (incl. btw en lesmateriaal) ongeacht de grote van de groep of het type cursus. Let op! Voor cursus 1 dient men zelf het lesboekje aan te schaffen. De kosten voor het boekje bedragen ongeveer 17,50 euro

Een plek wordt gereserveerd door vooruitbetaling van het cursusgeld via een bankbetaling. Voor alle cursussen gelden mijn algemene lesvoorwaarden

Ik wil graag meedoen, hoe schrijf ik mijzelf in?

Dit gebeurt simpelweg door te bellen of te mailen. Bellen kan op werkdagen tussen 11:00 en 15:00 of in het weekend. Wil je meer informatie, twijfel niet om contact op te nemen, ik help je graag!

Gitaarschool Jan Vermeulen

Telefoon: 0643437140
Mail naar jlvermeulen@casema.nl

Gitaarcursus-Schipluiden